Fotodrobės namuose – į ką reiktų atkreipti daugiau dėmesio

Visai neseniai atradome fotodrobes. Keista, kad visą gyvenimą norėjome ant sienos pasikabinti menininko kūrinį, kad atrodytų gražiai ir estetiškai. Dabar reikia tik susirasti patinkančias nuotraukas iš šeimos albumo ir meną padaryti tiesiog „iš savęs“.

Kas yra ta fotodrobė?

Jei kas nežinote, tai fotodrobės yra šiuolaikiški paveikslai, atspausdinti specialiu spausdintuvu bet ne ant popieriaus, o ant specialaus audinio – poliesterio drobės arba natūralios tekstilinės drobės (tiesa, ji nusileidžia ryškumu). Drobė yra užvelkama ant medinio rėmelio ir iš kitos pusės prispaudžiama metalinėmis kniedėmis arba klijuojama. Tokiu būdu gaunamas toks berėmis paveikslas. Jei ateityje reikalingas rėminimas, visada galima jį papildomai užsisakyti iš rėminimo paslaugų įmonės.

Fotodrobė gali būti skirtingų dydžių ir išmatavimų. Ji dažniausiai atitinka fotografijų standartus ir yra tempiama ant 4:3 arba 16:9 formato rėmelių. Kuo didesnė fotodrobė, tuo didesnė ir kaina. Namuose pakanka 40×60 cm išmatavimų fotodrobės, nes ji nei per didelė, nei per maža.

Didžiausia fotodrobė, kuria galima pasidaryti Lietuvoje yra 200×100 cm. Galima būtų ir didesnių, tačiau jos dydį apsprendžia spausdintuvo plotis. Jei spausdintuvas gali atspausdinti 120 cm pločio drobę, tai užlenkus jos kraštus galima gauti 100 cm pločio drobę. Aukštis gali būti ir neribojamas, tačiau didesnės nei 200 cm ilgio drobės transportavimas yra labai sudėtingas.

Mažiausia fotodrobė – 20×30 cm. Tai panašiai kaip A4 popieriaus lapas.

Kaip pakabinti fotodrobę?

Fotodrobei kabinti papildomų priemonių nereikia. Tiesiog išsimatuokite vidinę dalį tarp šoninių remelių ir įkalkite į sieną dvi vineles arba medvaržčius. Ant jų padėkite fotodrobę. Jei norite, kad ji būtų stabilesnė, galite priklijuoti abipuse limpančia juostele. Teisa, jei norėsite ją nuimti, ant sienos gali likti žymės, nes ne visos lipnios juostelės nusiima gražiai.

Aišku, galima nusipirkti ir specialius paveikslų laikiklius iš didžiųjų namų interjero parduotuvių. Tiesa, jie kainuoja gana nemažai, todėl gerai pamąstykite, ar tikrai verta. Jei už kelis laikiklius sumokėsite tiek, kiek už fotodrobę, gal vis dėlto geriau dar vieną fotodrobę užsisakyti?..

Kur kabinti fotodrobes?

Teko matyti ir penkias fotodrobes, sukabintas viename kambaryje – miegamajame. Gal kiek per daug, tiesa? Bet viskas priklauso nuo to, kaip atrodo kambarys ir kaip jį norite papuošti.

Fotodrobė labai tinka miegamajame. Dažniausiai ji kabinama galvūgalyje, nes ten siena paprastai yra tuščia. Galima pasikabinti ir labai didelę fotodrobę arba kelias mažesnes.

Koridoriai dažnai neturi jokių baldų, tačiau sienos čia idealiai tinka paveikslams kabinti. Čia galima pakabinti kelias mažesnes forodrobes su šeimos narių nuotraukomis. Žmonės atspausdina nuotraukas su savo vaikais, kurie yra skirtingo amžiaus ir sudėlioja fotodrobes chronologiškai. Visi svečiai, eidami koridoriumi tarsi susipažįsta su šeimos evoliucija.

Virtuvėje rekomenduojama fotodrobė su visa šeima. Kad visi matytų, kokie nuotraukoje laimingi ir gražūs… Tai gali būti puiki motyvacija, ypač sunkiais rytais…

Vaikų kambaryje fotodrobių geriau nekabinti. O jei kabinate, tai jose neturėtų būti tėvų nuotraukų. Kodėl? Jos gali nukristi, sulūžti, taip pat gali tapti savotiškais taikiniais… Netampykime liūtukų už ūsų, nors ūsai ir trumpučiai, jie vis delto liūtukų…

Vonioje – erotinė fotosesija. Tai labai drąsi idėja, tačiau jei turite seksualių, bet ne vulgarių nuotraukų, galite pasidaryti kelias fotodrobes ir pakabinti vonios kambaryje. Sintetinės poliesterio drobės drėgmės nebijo.

Svetainėje – būtina visos šeimos nuotrauka. Aišku, jei tokiai fotodobei yra vietos.

Idėjų, kur kabinti fotodrobes yra ir daugiau, tačiau reiktų atkreipti dėmesį ir į šeimos pomėgius. Neperspauskite – atrodys neskoningai, nors ir gražiai.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *