Rudeniškos pietų idėjos: ką gaminti?

nuolaidos maistui IKI

Kai ruduo pradeda rodyti savo grožį su spalvotais lapais ir vėsesniais vakarais, natūraliai norisi jaukesnio ir šiltesnio maisto. Šiame straipsnyje pateiksiu tris gardžius ir lengvai paruošiamus rudeniškus pietų receptus, kurie ne tik sušildys jus iš vidaus, bet ir atspindės šio sezono skonius bei kvapus. Nuo sočios sriubos iki namuose kepto troškinio – kiekvienas receptas sukurtas tam, kad jūsų rudens pietūs būtų nepakartojami.

Visus šiems patiekalams reikalingus produktus galima įsigyti Iki prekybos centro parduotuvėse. Pasidomėkite, kokios nuolaidos yra taikomos maistui šiuo metu, kad galėtumėte dar ir sutaupyti.

Kreminė moliūgų sriuba su traškia šonine

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio moliūgas (apie 1 kg);
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 750 ml vištienos sultinio;
  • 200 ml grietinėlės;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • 4 juostelės šoninės;
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • Šviežiai tarkuotas muskato riešutas (pagal skonį).

Gaminimo eiga:

  • Pradėkite nuo moliūgo paruošimo. Nulupkite jį, pašalinkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
  • Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną bei česnaką, kol jie taps auksiniai.
  • Į puodą suberkite moliūgo kubelius ir maišydami pakepinkite dar apie 5 minutes.
  • Supilkite vištienos sultinį, uždenkite puodą ir virkite apie 20-25 minutes, kol moliūgas taps minkštas.
  • Kai moliūgas išvirs, naudokite trintuvą ar virtuvinį kombainą ir sutrinkite sriubą iki vientisos konsistencijos.
  • Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir muskato riešutu. Leiskite sriubai užvirti, bet neperkaitinkite.
  • Tuo metu keptuvėje iškepkite šoninę, kol ji taps traški. Išimkite ir padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.
  • Patiekite sriubą su šoninės juostelėmis viršuje ir šiek tiek tarkuoto muskato.

Patarimas: Ši sriuba puikiai dera su ruginės duonos skrebučiais arba šviežiu prancūzišku batonu.

Troškinta vištiena su daržovėmis ir rudeniškomis žolelėmis

Ingredientai:

  • 4 vištienos šlaunelės (su kaulu);
  • 3 morkos;
  • 2 salierų stiebai;
  • 1 didelis svogūnas;
  • 3 bulvės;
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 500 ml vištienos sultinio;
  • 100 ml balto vyno;
  • Šakelė šviežio rozmarino;
  • 2 šakelės šviežių čiobrelių;
  • 2 lauro lapai;
  • Druska ir pipirai pagal skonį.

Gaminimo eiga:

  • Įkaitinkite didelę keptuvę su aliejumi ir apkepkite vištienos šlauneles iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos. Išimkite jas iš keptuvės ir atidėkite į šoną.
  • Toje pačioje keptuvėje apkepkite smulkintą svogūną, morkas, salierus ir bulves apie 5 minutes.
  • Pabarstykite daržoves miltais ir gerai išmaišykite. Supilkite vištienos sultinį ir vyną, sudėkite prieskonius (rozmariną, čiobrelius, lauro lapus) ir užvirkite.
  • Į puodą su daržovėmis sudėkite vištieną ir sumažinkite ugnį. Troškinkite uždengę dangčiu apie 45 minutes arba kol vištiena bus visiškai minkšta, o padažas sutirštės.
  • Patiekite troškinį su mėgstama duona arba ryžiais, pagardintą šviežiai maltais pipirais.

Patarimas: Jei norite, kad troškinys būtų dar kvapnesnis, pridėkite šlakelį citrinos sulčių prieš pat patiekiant.

Orkaitėje keptos įdarytos paprikos su malta mėsa ir ryžiais

Ingredientai:

  • 4 didelės paprikos (raudonos, geltonos arba žalios);
  • 300 g maltos jautienos arba vištienos;
  • 1 puodelis virtų ryžių;
  • 1 svogūnas;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 skardinė (400 g) smulkintų pomidorų savo sultyse;
  • 1 šaukštelis maltos paprikos;
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio;
  • 1 šaukštelis malto kumino;
  • Druska ir pipirai pagal skonį.
  • 1 puodelis tarkuoto sūrio (mocarela ar čederis);
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • Šviežių petražolių lapeliai (patiekimui).

Gaminimo eiga:

  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C. Paprikoms nupjaukite viršūnes ir išimkite sėklas. Viršūnes pasilikite, kad galėtumėte naudoti kaip „dangčius“.
  • Didelėje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną, kol jis taps auksinis. Tada pridėkite smulkintą česnaką ir kepkite dar minutę.
  • Į keptuvę sudėkite maltą mėsą ir kepkite, kol ji taps ruda ir pilnai iškeps. Pridėkite maltos paprikos, kumino, raudonėlio, druskos ir pipirų. Gerai išmaišykite.
  • Į keptuvę įdėkite virtus ryžius ir smulkintus pomidorus. Viską gerai sumaišykite ir leiskite troškintis dar 5 minutes, kad visi skoniai persimaišytų.
  • Paprikas pripildykite gautu mėsos ir ryžių įdaru, viršuje uždėkite tarkuoto sūrio ir uždenkite paprikų viršūnėmis, kurias atidėjote anksčiau.
  • Sudėkite įdarytas paprikas į kepimo skardą ir kepkite orkaitėje apie 30-35 minutes, kol paprikos taps minkštos, o sūris išsilydys ir apskrus.
  • Išėmę iš orkaitės, patiekite paprikas, papuoštas šviežiais petražolių lapeliais.

Patarimas: Šį patiekalą galite pritaikyti pagal savo skonį – vietoj ryžių galite naudoti grikius, o mėsą galite pakeisti smulkintomis daržovėmis, jei norite vegetariško varianto.

Ruduo yra tobulas metas eksperimentuoti su šildančiais, aromatingais patiekalais, kurie atneša į namus jaukumo ir komforto jausmą. Šie trys receptai ne tik suteiks jums idėjų pietums, bet ir leis mėgautis sezono skonių turtingumu. Tegul rudeniški pietūs tampa jūsų kasdienybės malonumu!

Atminkite, kad visus reikalingus ingredientus galima įsigyti bet kurioje IKI parduotuvėje, o nuolaidos šviežiems maisto produktams padės dar ir sutaupyti.

Related Posts

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *